RIVO-Noord Zorgviewer Implementation Guide, published by RIVO-NN HL7NL. This guide is not an authorized publication; it is the continuous build for version 1.8.0 built by the FHIR (HL7® FHIR® Standard) CI Build. This version is based on the current content of https://github.com/RIVO-Noord/zorgviewer-ig/ and changes regularly. See the Directory of published versions
Deze pagina beschrijft de interacties tussen de bouwblokken voor het opstarten van de zorgviewer en het ontsluiten van de bronsystemen.
Dit is de startpagina voor het bouwteam.
Inwoners van onze zorgregio geven op één keer, op één plek zorgverleners toestemming, dat zij hun zorggegevens mogen inzien van andere behandelaren en vanuit andere zorgorganisaties.
Klopt het dat jij als zorgverlener bent, wie je zegt dat je bent? Werk jij echt bij die zorgorganisatie? Door middel van twee factor authenticatie binnen je eigen informatieomgeving wordt jouw identiteit op twee manieren gecheckt. Met deze authenticatie heb je ook toegang tot de Zorgviewer.
Autorisatie
Welke informatie van patiënten en cliënten is voor mij als zorgverlener beschikbaar? Mag je als apotheker bijvoorbeeld de volledige zorginformatie zien of heb je enkel inzag in labuitslagen en medicatie? N.B. Zorgviewer heeft 1 autorisatie profiel, namelijk alle Zorgverleners die toegang hebben tot de Zorgviewer hebben toegang tot het ontsloten dossier van de patiënt of cliënt als die toestemming heeft gegeven.
De patiëntindex maakt inzichtelijk bij welke zorgorganisaties de patiënt of cliënt bekend is. De zorgviewer bevraagt bij het inloggen door een zorgverlener enkel de informatiesystemen van deze zorgorganisaties.
Wie logt wanneer en waar in? Het geautomatiseerde logboek houdt exact bij welke zorgverlener toegang heeft gevraagd en gekregen tot de zorginformatie van een patiënt of cliënt.
De stappen die je als patiënt of cliënt doorloopt in het zorgpad. In de zorgviewer zie je een digitale weergave van het -regionaal overeengekomen- zorgpad. Aan de gestructureerde stappen ‘hangen’ informatiecomponenten vast.
Elk informatiesysteem communiceert in een eigen taal. Dit technische bouwblok is een koppeling, die ervoor zorgt, dat alle zorginformatie uit de verschillende bronsystemen in de zorgviewer in dezelfde taal beschikbaar is.
OvernameTOEKOMST
Is de zorginformatie -beschikbaar in de zorgviewer, afkomstig van een ander bronsysteem- voor jou als zorgverlener relevant, dan kan je deze selecteren en overnemen in de informatieomgeving van jouw zorgorganisatie.
Zorgviewer
Alle bouwblokken samen vormen de zorgviewer. De zorgviewer combineert, ontdubbelt en filtert de informatie op basis van jouw behoefte als zorgverlener. De zorgviewer biedt zorgverleners een 360° beeld van de patiënt of cliënt. Opgebouwd uit alle beschikbare zorginformatie, waarvoor de patiënt of cliënt toestemming heeft gegeven.
Multi-inzetbaar: De bouwblokken zijn niet alleen bruikbaar voor de regionale zorgviewer, maar zijn ook bruikbaar en essentieel voor het delen van diagnostiek, multidisciplinair overleg, monitoring en e-Health en de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
Bouwblokken samenwerking
In onderstaande schema zie je de groepering en interacties (in globale volgorde) tussen de verschillende bouwblokken.
Functionaliteiten
Hierna volgt een schema met functionaliteiten per bouwblok.
Bepalen zorgaanbieders en endpoints zonder toestemming check
Bepalen zorgaanbieders adhv toestemming
Bepalen zorgaanbieders en endpoints waarvoor toestemming is gegeven door de patiënt.
Met de Zorgviewer MVP2 zullen we een toestemming realiseren volgens de afspraken tussen de RIVO-Noord instellingen. Zie het beleid hier. Deze zal zoveel mogelijk volgens de MITZ specificatie zijn. MITZ zal zich laten inspireren door de Zorgviewer specificaties.
Van toepassing zijnde standaarden en documentatie:
MITZ Open autorisatie vraag gebruikt als lokalisatie vraag
Bevragen bronsystemen zorgaanbieders
Van toepassing zijnde standaarden en documentatie: